My Other Side of Head (Creative Writing, poetry etc))

Monday, May 17, 2010

Perantau Malaysia di Kumamoto, Japan.




Perantau Malaysia.
Masalah utama ialah makanan.
Mana ada restoran halal kat Kumamoto ni..
So, takkan nak buat 100% sorting kut.
Inilah jawapannya:
-Sambal tumis ikan bilis
-Seafood Tempura
-Brahim packed curry
-Bubur nasi segera
-Serunding
-Nasi (Beli kat Jusco sebelah hotel, semangkuk kecik 4 hinggit)


Inilah yang dinamakan fusion food, nasi, udang goreng, sotong goreng, serunding dan sambal tumis ikan bilis chef nori osman. Buah strawberry tu pon aku buat lauk jugak.


Ini stok makanan 4 orang ok, bukan aku sorang. hehehe.

Tu dia. Semua made in Malaysia.

Yang ni udang goreng tepung, dia ikat dengan rumpai laut. Sedap ni...kalau lapaq tambah sedap.

Inilah dia tetamu terhormat, VVIP makan kat bilik aku.. Nah ambik kau, pulun jangan tak pulun.

Muka lapaq gila..siann..

Tu lah masalah utama, perantau Malaysia di Kumamoto, Japan.
Bab-bab makan ni problem besar.
Nak kena jaga betui-betui.

6 comments:

  1. rina,
    apsal jeles pulak..
    kami menderita makan pun susah..
    nak join ke?

    ReplyDelete
  2. alaa.. nama jer mkn bubur nasik, at least ada gak sambal bilis chef nori (the best in kb? some say in kumamoto too! ahaks!)
    ole2 takdak ka, pakcik? kedeks aa.. :p

    ReplyDelete
  3. rainoserez,
    semua dah tertinggal kat airport..lupa bawak balik

    ReplyDelete
  4. alaa tertinggal kat epot kunun, bg kat stewardess aa tu..

    ReplyDelete
  5. hehehe
    stewardess buta ka rabun?
    ngeh3

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.