My Other Side of Head (Creative Writing, poetry etc))

Thursday, February 11, 2010

Cekelat Angin at Meeting Semedang Sdn Bhd

Hai lamanya tak post..
Buzy like hell tapi cekelat angin jer
Aku ni kerja syarikat Meeting Semedang Sdn. Bhd.
Aku pernah kerja banyak kilang dah
Semuanya giant dan multinational
Tapi tak pernah lah lagi meeting sampai 80% dari total working hours
Asyik meeting jer kerja lain bila nak habis
Project anak buah siapa nak follow-up
Dah la executive baru tak nak bagi
Jadilah aku 4 in 1...
Penatnya seperti ligan kuda liar
Budaya kerja yang hebat ni
Sapa-sapa nak buat master in management boleh mai buat case study kat sini
Dulu masa aku kerja kat satu kilang hard disk (USA) bos aku mat salih,
Dia cukup bengang kalau meeting lama-lama
Dia cakap unproductive
''You can only manage what you control"-Jim Mason
Itulah kata-kata hikmah dari dia yang aku masih ingat.
Dia bekas tentera US berpangkat kapten.
Aku rasa kalau dia kerja kat tempat aku sekarang dia masuk TR atau Perak Road!!
Aku pon stress sket jer (tapi eksyen lebih)
Tak boleh jadi gila babas lagi
Tapi sepatutnya kalau buat kerja 4 orang bayarlah gaji 4 orang kan?
Baru adil dan saksama..
Ini tak, cekelat angin jer
Hai..nasiblah..
I cannot manage what I cannot control...kan?

6 comments:

  1. pakcik,
    tumpang tanya..
    cekelat angin tu apa? bleh mkn ka?

    ReplyDelete
  2. ni akak menakan oii,
    cekelat angin tu sama jugak masuk angin keluaq asap

    ReplyDelete
  3. kalo dpt gaji utk 4 org...open table r..xkn simpan sorg2 kot...

    ReplyDelete
  4. hahaha
    mana mungkin dpt
    berangan jer lah

    ReplyDelete
  5. cekelat angin jer lah
    sian kat saya ni
    huhu

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.